PERBANDINGAN KADAR PROTEIN DAN SIFAT ORGANOLEPTIK PADA TELUR ASIN HASIL PERENDAMAN SERBUK BATU BATA MERAH DENGAN TELUR BEBEK TANPA PENGASINAN
Telur merupakan bahan pangan paling sempurna gizinya dimana didalamnya terdapat karbohidrat, lemak, protein dan mineral yang dibutuhkan mahluk hidup. Protein adalah salah satu komponen yang ada didalamm telur, sehingga penelitian ini bertujuan untuk mengetahui kadar protein telur asin hasil perendam...
Furkejuvvon:
Váldodahkki: | LISTYORINI, RURIYAWATI |
---|---|
Materiálatiipa: | Oahppočájánas |
Giella: | English English |
Almmustuhtton: |
2010
|
Fáttát: | |
Liŋkkat: | https://eprints.ums.ac.id/11823/ |
Fáddágilkorat: |
Lasit fáddágilkoriid
Eai fáddágilkorat, Lasit vuosttaš fáddágilkora!
|
Geahča maid
-
KADAR PROTEIN DAN SIFAT ORGANOLEPTIK TELUR ASIN DENGAN PERENDAMAN ABU PELEPAH KELAPA
Dahkki: SARI , DIAN NUR INDAH
Almmustuhtton: (2010) -
Pengelolaan produksi telur
Dahkki: RASYAF, Muhammad
Almmustuhtton: (1995) -
Sukses menetaskan telur ayam
Dahkki: SUKSES MENETASKAN TELUR AYAM
Almmustuhtton: (2001) -
CARA PENGASINAN DAN KADAR PROTEIN IKAN ASIN TERI (Stolephorus commersonii)DI REMBANG, PATI, DAN JEPARA
Dahkki: SARI, YUNI PERMATA
Almmustuhtton: (2007) -
Membuat telur lukis/editor Tanudi
Dahkki: ARYASATYANI, Ria
Almmustuhtton: (2002)